Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Centre >> Bucuresti

Centrul regional Bucuresti functioneaza in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, care gazduieste statiile pilot de panificatie-patiserie-cofetarie si de analize pentru industria alimentara.

USAMVB este una dintre cele mai vechi institutii de invatamant din Romania, infiintata in anul 1852. In prezent, Universitatea este o institutie moderna, in care se desfasoara toate formele de invatamant superior, de la studii de licenta, la masterat si doctorat.

Ca urmare a cerintelor de pe piata muncii, USAMVB, prin Facultatea de Zootehnie, s-a orientat spre includerea in programa universitara a specializarii de Inginer in industria alimentara. Acesta este motivul pentru care facultatea are dotarea tehnica de baza, necesara pentru formarea specialistilor de industrie alimentara.

La aceasta s-a adaugat contributia ANAMOB, care, cu ajutorul proiectului, finantat din fonduri structurale, a achizitionat o statie pilot pentru panificatie-patiserie-cofetarie, prevazuta cu:

  • Utilaje pentru framantare: malaxor, mixere planetare;
  • Utilaje pentru prelucrarea aluatului: masina de laminat, divizor hidraulic, masina de modelat rotund si lung;
  • Cuptoare, prevazute fiecare cu dospitor: rotativ, cu vetre, de patiserie;
  • Masina de gatit;
  • Dulapuri de refrigerare si masa rece pentru patiserie;
  • Utilaje auxiliare: masina de igienizat tavi si ustensile; mese de lucru, dulapuri de depozitare, spalator de ustensile, spalator de maini;
  • Tavi, ustensile si accesorii;
  • Instalatie de ventilatie a spatiului de lucru.

Utilajele sunt instalate si complet functionale. Statia pilot este prevazuta cu vestiar si grup sanitar adiacent.

Tot in cadrul USAMVB – Facultatea de Zootehnie, s-a realizat stayia pilot analize de laborator – unde se va desfasura programul de formare profesionala pentru ocupatia de Tehnician analize in industria alimentara. Pe langa dotarea existenta in laboratoarele facultatii, ANAMOB a achizitionat urmatoarele echipamente, necesare analizelor reologice si determinarilor rapide de umiditate, proteina si ale altor parametri fizico-chimici:

  • Moara CD1 Chopin (moara experimentala de laborator);
  • Alveo-consistograf Chopin;
  • Mixolab Chopin;
  • Infraneo (folosit pentru determinari rapide pe bob intreg)

 

Imagini din cadrul centrului regional Bucuresti: