Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Programe >> Calitate

Programul Analiza calitatii produselor alimentare se desfasoara exclusiv in cadrul Secretariatului tehnic regional Bucuresti.

 

TEHNICIAN ANALIZE PRODUSE ALIMENTARE

Conditii de inscriere.

La acest PFP se pot inscrie persoane care au absolvit liceul, filiera tehnologica/teoretica.

Structura

Programul de formare profesionala pentru ocupatia de TEHNICIAN ANALIZE PRODUSE ALIMENTARE corespunde nivelului 3 de calificare, respectiv 1080 ore de pregatire teoretica si practica.

Programul este structurat pe 6 module:

  1. Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei – 60 de ore;
  2. Sanatatea si securitatea muncii – 30 de ore;
  3. Aplicarea masurilor si legislatiei specifice in industria alimentara – 120 de ore
    1. Conducerea calitatii in industria alimentara
    2. Monitorizarea aplicarii masurilor de igiena si protectia mediului in industria alimentara
    3. Aplicarea legislatiei in industria alimentara;
  4. Determinarea valorii nutritive a produselor alimentare – 60 de ore;
  5. Tehnica analizelor de laborator – 120 de ore;
  6. Efectuarea analizelor specifice in functie de domeniul de aplicabilitate – 690 de ore
    1. industria extractiva
    2. industria fermentativa
    3. industria de morarit, panificatie si produse fainoase
    4. industria de prelucrare a produselor de origine animala
    5. industria de prelucrare a legumelor si fructelor
    6. determinarea falsificarilor produselor alimentare prin analize de laborator.

Organizare

Pregatirea teoretica pentru intregul program de formare si cea practica aferenta Modulului I se vor derula in cadrul salilor de curs ale USAMV Bucuresti, cu dotari complete si moderne, pe grupe de maximum 14 participanti.

Pregatirea practica se va desfasura pe grupe de maximum 14 participanti, astfel:

  • in cadrul statiei pilot din Bucuresti, USAMV
  • la operatori economici.

 

Imagini din laborator si de la cursurile teoretice:

Imagini de la modulul practic – PFP Tehnician Analize Produse Alimentare inceput in data 5.11.2012: