Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Programe >> Panificatie

Dezvoltarea Programului Panificatie-patiserie-cofetarie vizeaza patru ocupatii:

  1. Brutar – nivel 1 de calificare
  2. Patiser – nivel 1 de calificare
  3. Brutar-patiser-preparator produse fainoase – nivel 2 de calificare
  4. Cofetar – Patiser – nivel 2 de calificare

Toate cele patru programe de formare se vor organiza in cadrul Secretariatelor tehnice regionale Bucuresti si Galati , in spatiile de teorie si practica angajate in cadrul proiectului, prevazute cu toate dotarile necesare.

 

BRUTAR

Conditii de inscriere

La acest PFP se pot inscrie persoane care au absolvit invatamantul obligatoriu in raport cu legislatia in vigoare la data absolvirii de catre acestia. Prin derogare, pentru ca este un program asociat cu nivelul 1 de calificare, se accepta si inscrierea persoanelor care nu au terminat studiile de 8 clase.

Structura

Programul de Formare Profesionala pentru ocupatia de Brutar totalizeaza un numar de 360 de ore de pregatire structurate astfel: 120 de ore de pregatire practica si 240 de ore de pregatire teoretica.

Programa de pregatire care a stat la baza autorizarii Programelor de calificare pentru ocupatia de Brutar este structurata pe sase module:

  1. Notiuni introductive de tehnologia informatiei computerizate – 18 ore;
  2. Notiuni generale necesare pentru desfasurarea activitatii în domeniul indutriei alimentare – 24 ore;
  3. Pregatirea materiilor prime si auxiliare – 102 ore;
  4. Prepararea aluatului – 78 ore;
  5. Prelucrarea aluatului – 66 ore;
  6. Coacerea semifabricatelor si pregatirea produselor finite de panificatie pentru depozitare – 72 ore.

Imagini de la cursurile de Brutar:

 

PATISER

Conditii de inscriere

La acest PFP se pot inscrie persoane care au absolvit invatamantul obligatoriu in raport cu legislatia in vigoare la data absolvirii de catre acestia. Prin derogare, pentru ca este un program asociat cu nivelul 1 de calificare, se accepta si inscrierea persoanelor care nu au terminat studiile de 8 clase.

Structura

Programul de Formare Profesionala pentru ocupatia de Patiser totalizeaza un numar de 360 de ore de pregatire structurate astfel: 120 de ore de pregatire practica si 240 de ore de pregatire teoretica.

Programa de pregatire care a stat la baza autorizarii Programelor de calificare pentru ocupatia de Patiser este structurata pe cinci module:

  1. Notiuni introductive de tehnologia informatiei computerizate – 18 ore;
  2. Notiuni generale necesare pentru desfasurarea activitatii în domeniul indutriei alimentare – 24 ore;
  3. Materii prime, materiale auxiliare si echipament tehnologic folosit în pregatire – 72 ore;
  4. Prepararea si prelucrarea aluaturilor de patiserie si a sortimentelor specifice – 210 ore;
  5. Pregatirea produselor finite de patiserie pentru depozitare – 36 ore

Imagini de la cursurile de Patiser:

 

BRUTAR-PATISER-PREPARATOR PRODUSE FAINOASE

Conditii de inscriere

La acest PFP se pot inscrie persoane care au absolvit invatamantul obligatoriu in raport cu legislatia in vigoare la data absolvirii de catre acestia./

Structura

Programul de Formare Profesionala pentru ocupatia de Brutar-patiser-preparator produse fainoase totalizeaza un numar de 720 de ore de pregatire, structurate astfel: 240 de ore de pregatire practica si 480 de ore de pregatire teoretica.

Programa de pregatire care a stat la baza autorizarii Programelor de calificare pentru ocupatia de Brutar – patiser – preparator produse fainoase este structurata pe opt module:

  1. Tehnologia informatiilor si comunicatiiilor – 24 ore;
  2. Calitatea si igiena alimentelor, sanatatea si securitatea muncii – 30 ore;
  3. Materii prime, materiale auxiliare si pregatire pentru productie – 72 ore;
  4. Prepararea si prelucrarea aluatului pentru obtinerea prduselor de panificatie – 108 ore;
  5. Prepararea si prelucrarea aluaturilor de patiserie si a sortimentelor specifice – 228 ore;
  6. Prepararea si prelucrarea aluaturilor pentru produse fainoase – 114 ore;
  7. Procese termice – 90 ore;
  8. Pregatirea produselor pentru livrare – 54 ore.

 

COFETAR-PATISER

Conditii de inscriere

La acest PFP se pot inscrie persoane care au absolvit invatamantul obligatoriu in raport cu legislatia in vigoare la data absolvirii de catre acestia.

Structura

Programul de Formare Profesionala pentru ocupatia de cofetar-patiser totalizeaza un numar de 720 de ore de pregatire structurate astfel: 240 de ore de pregatire practica si 480 de ore de pregatire teoretica.

Programa de pregatire care a stat la baza autorizarii Programelor de calificare pentru ocupatia de Cofetar – patiser este structurata pe sase module:

  1. Tehnologia informatiilor si comunicatiiilor – 24 ore;
  2. Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie – 108 ore;
  3. Semipreparate de patiserie-cofetarie – 138 ore;
  4. Realizarea produselor de patiserie – 162 ore;
  5. Realizarea produselor de cofetarie – 198 ore;
  6. Pregatirea produselor pentru comercializare – 90 ore.

Imagini de la cursurile de Cofetar – Patiser: