Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Prezentare

Incepand cu data de 1 iulie 2010, Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania – ANAMOB a demarat proiectul “Promovarea accesului angajatilor din industria de morarit, panificatie, patiserie, cofetarie la Programe de FPC inovatoare, moderne, de calitate europeana“, din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinantat din Fondul Social European.

Proiectul se inscrie in Axa prioritara 2 “Corelarea Invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii” – Domeniul major de interventie 2.3 “Acces si participare la Formarea Profesionala a adultilor” si este realizat prin Contractul nr.: POSDRU/80/2.3/S/57115, ID proiect: 57115.

Acest proiect se adreseaza membrilor ANAMOB si vine in intampinarea nevoilor acestora in ceea ce priveste pregatirea profesionala a personalului.

ANAMOB isi propune ca, in urmatorii trei ani, sa fie principala sursa de formare si dezvoltare a resurselor umane din industriile de morarit, panificatie, patiserie si cofetarie.

Obiectivul nostru este ca, prin proiectul “Promovarea accesului angajatilor din industria de morarit, panificatie, patiserie, cofetarie la Programe de FPC  inovatoare, moderne, de calitate europeana”, sa oferim angajatilor companiilor membre programe de formare profesionala autorizate, gratuite si complete, prin care se asigura atat instruire teoretica, cat si practica, sustinute de cadre didactice si specialisti  cu o bogata experienta in domeniu.

Proiectul se va desfasura in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Centru si Bucuresti Ilfov:

Pentru a ne indeplini misiunea privind dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii economice, ne vom axa activitatea pe:

  • Autorizarea ANAMOB ca Furnizor de formare profesionala a adultilor pentru dezvoltarea de programe de calificare/recalificare profesionala. Programele vizeaza sapte ocupatii din domeniul industriei MPP&C, si anume:
    • brutar, patiser, morar (nivelul 1 de calificare);
    • cofetar-patiser, brutar-patiser-preparator produse fainoase, morar-silozar (nivelul 2 de calificare);
    • tehnician analize produse alimentare (nivelul 3 de calificare);
  • Infiintarea a doua secretariate tehnice regionale, unul la Bucuresti si celalalt la Galati pentru coordonarea activitatilor la nivel regional
  • Promovarea accesului angajatilor la programe de formare profesionala continua (PFPC), prin furnizarea a 24 de programe autorizate de calificare/recalificare profesionala pentru cele sapte ocupatii din domeniul industriei MPP&C. Programele vor fi structurate in functie de nivelul lor de calificare profesionala: 360 de ore pentru nivelul 1 de calificare; 720 de ore pentru nivelul 2 de calificare; 1080 de ore pentru nivelul 3 de calificare.
  • Dezvoltarea si diversificarea ofertelor de FPC. In acest sens, secretariatele – locatii tehnice regionale vor functiona, dupa finalizarea proiectului, ca centre pentru desfasurarea altor programe de formare, ce vor fi adaptate la nevoile pietei muncii din domeniu. Astfel se va contribui la cresterea ocuparii si a nivelului de calificare in acest domeniu.
  • Promovarea beneficiilor formarii profesionale continue in randul angajatilor si companiilor, la nivel multiregional si diseminarea de informatii despre  bune practici in domeniul FPC. In acest sens, se vor desfasura cinci conferinte regionale, precum si cele doua conferinte de lansare si inchidere a proiectului. - Conferinte

 

De ce sa participati la programele noastre? Pentru ca va confruntati cu urmatoarele probleme, pe care va putem ajuta sa le depasiti:

  • Procentul foarte redus de angajati calificati (cca. 35% dintre angajatii operatorilor economici membri ANAMOB);
  • Investitiile reduse in profesionalizarea fortei de munca. In cele sase regiuni de dezvoltare, la nivelul celor 94 de firme cu profil de panificatie, patiserie, cofetarie sunt necesare PFPC pentru 912 angajati, iar in cele 57 de firme cu profil de morarit sunt necesare PFPC pentru 251 persoane;
  • Investitiile masive in tehnologii noi, pe care nu toti angajatii stiu sa le foloseasca adecvat.

 

Ce beneficii veti obtine prin participarea la programele noastre?

  • cresterea calitatii si productivitatii muncii angajatilor
  • imbunatatirea competentelor profesionale;
  • sansa, pentru angajatori si angajati, de a beneficia, in mod gratuit, de cunostintele si abilitatile unei echipe cu o experienta profesionala impresionanta;
  • posibilitatea, pentru participanti, de a imbina cunostintele teoretice cu experienta practica, ANAMOB punand la dispozitia participantilor la PFPC trei statii pilot demonstrative:
    • pentru panificatie, patiserie si cofetarie;
    • pentru morarit;
    • laborator pentru analiza calitatii produselor alimentare;
    • dobandirea de noi competente de catre angajati și imbunatatirea celor existente;
    • cresterea gradului de adaptabilitate al angajatilor si al societatilor la standardele internationale de calitate si siguranta alimentelor;
    • cresterea calitatii produselor/serviciilor destinate clientilor;
    • asigurarea imbatranirii active a angajatilor;
    • respectarea principiului egalitatii de sanse si a tratamentului non-discriminatoriu in accesul la formare si dezvoltare profesionala a angajatilor;
    • adaptarea calificarilor la nevoile pietei muncii.