Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Conferinte >> A treia conferinta regionala ANAMOB – Moeciu

Incep programele de formare profesionala si pentru morarii, brutarii, patiserii si cofetarii din Oltenia si Muntenia.

Peste 50 de reprezentanti ai agentilor economici din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud Munteania au participat la cea de-a treia Conferinta regionala organizata de Centrul de Formare Profesionala ANAMOB, intre 4 si 6 noiembrie, la Moeciu.

In cadrul conferintei, angajatorii din domeniile moraritului, panificatiei, patiseriei si cofetariei au aflat informatii esentiale, de la managerul de proiect si directorii de programe, despre:

  • Modalitatile de inscriere a angajatilor la programele de formare desfasurate in cele doua Secretariate tehnice regionale (SLTR) de la Galati si Bucuresti;
  • Durata necesara de scoatere din productie a angajatilor in funcție de nivelul de calificare, precum și numarul de zile de practica in stația pilot, desfașurarea programelor de formare – defalcat pe ore (teorie, practica in stația pilot, practica la locul de munca), in funcție de nivelul de calificare ;
  • Dotarile tehnice din statiile pilot de la Galati si Bucuresti;
  • Beneficiile utilizarii portalului creat pentru interactiunea dintre organizatori si angajatori;
  • Subventia de 700 de lei acordata fiecarui absolvent al unui program de formare profesionala organizat de CFP ANAMOB etc.
Pentru ca agentii economici care urmeaza sa-si trimita angajatii la programele de formare sa fie cat mai bine informati, organizatorii au invitat si angajatori din regiunea Sud-Est, ai caror lucratori au participat deja la cele patru programe desfasurate pana in prezent la SLTR Galati (Morar si Brutar, organizate in perioada iunie -august 2011, Brutar si Cofetar-patiser, unde examenele se vor sustine in data de 10 noiembrie). Acestia si-au impartasit experienta in cadrul Seminarului cu tema “Realizarea de programe de instruire adaptate cerințelor operatorilor economici din morarit si panificatie – lectii invatate din experiența primelor programe de formare desfașurate”, organizat in data de 6 noiembrie.

Astfel, angajatorii au acum toate detaliile necesare petru inscrierea angajatilor la urmatoarele programe ale CFP ANAMOB, cu atat mai mult cu cat pe 14 noiemebrie incep programele pentru ocupatiile de Patiser si Morar-silozar, iar din ianuarie 2012 debuteaza si programele din SLTR Bucuresti.

Conferintele regionale ale CFP ANAMOB au ca scop diseminarea informatiilor despre proiectul „Promovarea accesului angajaţilor din industria de morărit, panificatie, patiserie, cofetarie la Programe de FPC inovatoare, moderne, de calitate europeana”, desfasurat in cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinanţat prin Fondul Social European. Proiectul, care beneficiaza de o finantare de de cca. 4,5 mil. Euro, consta in organizarea de programe gratuite de calificare/recalificare pentru ocupatiile de: brutar, patiser, morar, cofetar-patiser, brutar-patiser-preparator produse fainoase, morar-silozar, tehnician analize produse alimentare.