Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Evenimente >> ANAMOB a inaugurat centrul regional Galati

Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB) a lansat, pe 14 iunie 2011, la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna”, Centrul Regional Galaţi. Centrul de formare profesională funcţionează în cadrul programului „Promovarea accesului angajaţilor din industria de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie la Programe de FPC inovatoare, moderne, de calitate europeană”, realizat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinanţat prin Fondul Social European.

Ceremonia de lansare a Centrului şi deschidere oficială a programelor de calificare pentru ocupaţiile de brutar şi morar s-a bucurat de prezenţa Domnului Doru Resmeriţă, Inspector General al ISJ Galaţi, a Doamnei Luminiţa Nichita, Director General al Colegiului de Industrie Alimentară şi a Domnului Viorel Marin, preşedinte ANAMOB. Domniilor lor li s-au alăturat şi numeroşi formatori – cadre didactice din cadrul liceului şi din partea Universităţii „Dunărea de Jos”  (Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor), care se vor ocupa de  formarea teoretică şi practică a participanţilor – prezenţi şi ei la eveniment – pe parcursul celor două programe.

Proiectul implementat de ANAMOB vizează realizarea de programe de calificare/recalificare pentru şapte ocupaţii de bază din domeniul industriei alimentare: brutar, patiser, morar, cofetar-patiser, brutar-patiser-preparator produse făinoase, morar-silozar, tehnician analize produse alimentare şi se desfăşora în cele două centre regionale, dezvoltate în cadrul Colegiului din Galaţi, respectiv în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Aceste centre de formare profesională includ staţii pilot pentru pregătirea practică a participanţilor, dotate cu echipamente de ultimă oră şi săli de cursuri, prevăzute cu staţii IT portabile pentru fiecare cursant.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani (2010 – 2013) şi are ca obiectiv furnizarea de programe de formare profesională autorizate şi gratuite, destinate angajaților din industriile de morărit, panificație, patiserie și cofetărie